flemming@lundblixt.dk

Cupping

Hvad er Cupping?

Cupping, også kendt som vakuumterapi, er en ældgammel og yderst effektiv metode til behandling. Denne terapiform har en bemærkelsesværdig positiv indvirkning på lymfesystemet og blodcirkulationen i kroppen. Under behandlingen anvendes sugekopper til at skabe et vakuum på det ønskede område. Efter behandlingen kan der ses røde mærker på huden efter sugekoppernes anvendelse, men disse forsvinder normalt inden for 1 til 2 dage og udgør ingen fare. Sugekopbehandling kan gives individuelt eller i kombination med andre behandlingsformer som f.eks. akupunktur.


Skabning af vakuum og flow


Sugekopperne placeres på specifikke punkter på kroppen. Huden løftes op i cuppen. Det resulterer i frigivelse af spændinger i bindevævet og stimulerer flowet af livsenergi (Qi), hvilket genopretter kroppens balance.

Forskellige tilgange

Der eksisterer flere tilgange til Cupping. En metode indebærer, at sugekoppen forbliver stationær efter påføring på huden. Alternativt kan der anvendes massageolie, hvorefter sugekoppen bevæges rundt i en glidende bevægelse, hvilket næsten føles som en massage.

Anvendelse af Cupping


Cupping kan med succes anvendes til en række lidelser, herunder:

  • Luftvejssygdomme
  • Forkølelse
  • Ryg- og skuldersmerter samt andre muskelsmerter
  • Cellulitis

Midlertidige mærker

Under Cupping kan der opstå mærker på huden, der ligner runde, rødblå aftryk af samme størrelse som sugekoppen. Disse mærker forsvinder typisk inden for et par dage. Kvinder bør undgå behandling dagen før en begivenhed, hvor en bar ryg kan være synlig.


Smerteoplevelse

Cupping er normalt smertefri, men kan føles. Jeg sørger altid for at tilpasse efter klientens smertetærskel. Mange oplever lindring allerede efter den første behandling, og en eller to behandlinger kan ofte være tilstrækkeligt. Nogle bruger Cupping som en forebyggende foranstaltning for at forblive i god form, mens andre søger behandlingen for specifikke fysiske problemer.

Effektivitet

Cupping anses for at være yderst effektiv. Det siges, at det forbedrer vævets cirkulation fire gange mere end traditionel massage, hvilket betyder, at en kort session med sugekopbehandling kan have samme effekt som en længere massage. Vakuumet, der skabes af sugekopperne, løsner dybtliggende spændinger og frigiver affaldsstoffer fra kroppen, hvilket øger kroppens naturlige udrensning.

Efterbehandling

Efter Cupping kan man føle sig træt eller utilpas, især på behandlingsdagen, på grund af frigivelsen af affaldsstoffer. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter behandlingen for at udskille affaldsstofferne. Det anbefales også at undgå for mange aktiviteter på behandlingsdagen og dagen efter. Kroppen har brug for hvile, og klienten kan have behov for en lur eller tidligere sengetid. Det er vigtigt at lytte til kroppens signaler og give den den nødvendige hvile for at optimere behandlingens virkning.

Hvis yderligere behandlinger er nødvendige, bør der gå mindst 4 til 7 dage mellem dem.

unsplash